În căutarea gustului pierdut

Suntem pasionați de roșii, pe care le creștem cu drag.
De ani buni de zile colecționăm semințe de varietăți tradiționale, românești și internaționale/heirloom, de roșii “adevărate”, fără hibrizi sau plante modificate genetic, în căutarea gustului de altădată.

Roșiile pentru semințe sunt cultivate natural, fără îngrășăminte sau substanțe chimice, fără a folosi insecticide de vreun fel. Nu primesc la “masă” decât bălegar, ceai de urzică și tătăneasă, de coada calului sau macerate organice pentru combaterea manei.
foto despre noi

Toate semințele oferite sunt din producția 2016.

Semințele au fost colectate manual, roșie cu roșie, puse la fermentat în sucul propriu, apoi spălate și strecurate cu grijă, așternute la uscat și păstrate în recipiente ermetice până în momentul în care sunt transferate în plicuri sigilate pentru livrare. Numărul de semințe este limitat, nu avem o producție de masă – ne dorim să oferim cât mai multor pasionați de roșii ocazia de a încerca soiurile pe care noi le-am selectat de-a lungul anilor.
seminte rosii

Ce este o roșie “heirloom”? Termenul “heirloom”, în engleză, definește ceva ce a fost transmis generație de generație de către membrii unei familii, un fel de “moștenire” de valoare. El a fost introdus pentru a diferenția varietățile tradiționale de roșii, altele decât hibrizii sau plantele modificate generic, pentru valoarea conferită de cultivarea aceleiași varietăți un timp îndelungat, datorită calităților sale recunoscute.

Catalogul de semințe Rosii de Roșii 2016 conține 121 de varietăți de roșii. Îl puteți vedea on-line. Pentru 2017 v-am pregătit deja surprize – alte varietăți deosebite, pe care și noi abia așteptăm să le gustăm.
Vă dorim spor. La grădinărit.

buburuzele...

  • CATALOG SEMINȚE ROȘII

    Dați click AICI pentru a vedea catalogul de semințe Roșii de Roșii 2016.